3 υλικά είναι ότι χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το σορμπέ φράουλας μέσα σε λίγα λεπτά!
Αγόρασα βιολογικές κατεψυγμένες φράουλες, γλυκαντικό σε σκόνη, χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι για να δώσει ένταση και γεύση.
Χτυπάμε τα υλικά με λίγο νερό και είναι έτοιμο!
Εϊναι μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για την καλοκαιρινή περίοδο.
- Υγιεινό θρεπτικό γλυκό
- Χωρίς γλουτένη και λακτόζη
- Χωρίς ζάχαρη
- Κατάλληλο για Διαβητικούς
- Με χαμηλές θερμίδες ανά μερίδα
Εύκολο, Κρεμώδες σορμπέ φράουλας σε λίγα λεπτά (εύκολο παγωτό)!
Recipe by Σάββας ΤσανασίδηςCourse: ΣυνταγέςCuisine: ΓλυκάDifficulty: Εύκολο, Για αρχάριουςΜερίδες
4
ΜερίδεςΧρόνος προετοιμασίας
30
minutesΧρόνος κατάψυξης
4
hoursΘερμίδες ανα 1/2 κούπα
45
kcalΑυτό το σορμπέ φράουλας 3 συστατικών είναι η τέλεια σπιτική απόλαυση για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.
Είναι δροσιστικό, υγιεινό, vegan και χωρίς γλουτένη. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε με μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας και δεν απαιτείται παγωτομηχανή!
Συστατικά
350γρ. φράουλες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σούπας γλυκαντικό όπως στέβια, ή monk fruit
Διαδικασία παρασκευής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 1 λεπτό.
- Στραγγίστε το μείγμα του σορμπέ μέσω ενός διχτυωτού φίλτρου για να αφαιρέσετε τυχόν σπόρους και σβώλους.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε ένα ταψί και καλύψτε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη.
- Παγώνουμε για 4 ώρες.
- Βγάζετε το σορμπέ από την κατάψυξη και το χτυπάτε μέχρι να πάρει μια λασπώδη υφή.
Σκεπάζουμε και επιστρέφουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να δέσει πλήρως, περίπου 4 ώρες ακόμα. - Σερβίρετε αμέσως.
Σημειώσεις
- Εάν το σορμπέ είναι πολύ σκληρό για να αφαιρεθεί (αν το αποθηκεύσατε πολύ στην κατάψυξη), αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά για να μαλακώσει πριν το σερβίρετε.
- Μπορεί να γίνει και με άλλα μούρα, όπως βατόμουρα, μπλέ μούρα, μύρτιλα κ.α.
- Για ένα πιο κρεμώδες σορμπέ μπορούμε να προσθέσουμε 1 κούπα γάλα καρύδας ή κρέμα γαλακτος
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέντα και ξύσμα από λεμόνι για μια ιδιαίτερη γεύση.