
Φρούτα και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και Ε.
Παρότι τα περισσότερα φρούτα είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε εύκολα απορροφήσιμες υδατοδιαλυτές βιταμίνες (όπως η βιταμίνη C του πορτοκαλιού και το
Παρότι τα περισσότερα φρούτα είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε εύκολα απορροφήσιμες υδατοδιαλυτές βιταμίνες (όπως η βιταμίνη C του πορτοκαλιού και το
Γενικώς, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η κατανάλωση ενός ολόκληρου τροφίμου μπορεί να μας προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη, από ότι αν εστιάσουμε στην απλή πρόσληψη
Σε 1 μέτριο κεφάλι μαρουλιού (540γρ. από ποικιλίες iceberg-romaine) θα βρούμε: . 100mg αφομοιώσιμου Ασβεστίου. Το μαρούλι αποτελεί μια σημαντικά αξιοποιήσιμη πηγή Ασβεστίου για τον
Το Ιώδιο ανήκει στην κατηγορία των ιχνοστοιχείων, μικροστοιχεία τα οποία το σώμα μας απαιτεί σε σχετικά μικρές ποσότητες (ίχνη), ωστόσο η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα
1. Δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία (παστερίωση), όπως συμβαίνει με όλα τα ζωικά γάλατα του εμπορίου. 2. Δεν περιέχει ορμόνες και ίχνη αντιβιοτικών. Εκτός
Τα χημικά φαρμακευτικά συμπληρώματα Σιδήρου μπορεί να παρουσιάσουν σημαντικές παρενέργειες προάγοντας οξειδωτικές βλάβες στο σώμα, οδηγώντας σε σημαντικά προβλήματα υγείας όπως φλεγμονές, ηπατική νόσο και
Το πρόσφατο πιάτο υγιεινής διατροφής το οποίο δημιουργήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, προτείνει τη μείωση των γαλακτοκομικών
Σε συστηματική και μεταναλυτική έρευνα (ανάλυση 23 ερευνών) που εξέτασε την επίδραση του ζωικού γάλακτος (αγελαδινού) στην εμφάνιση ανεπάρκειας Σιδήρου σε βρέφη και νεογνά ηλικίας
Η κόκκινη πιπεριά περιέχει: 11 φορές υψηλότερη συγκέντρωση σε β-καροτένιο (προ-Βιταμίνη Α) από ότι η πράσινη πιπεριά(1,2,3). 127mg βιταμίνης C στα 100γρ. σε σύγκριση
Aν και όλες οι μορφές παραγόμενου ξυδιού δεν είναι ίδιες, ας δούμε γιατί να προσθέτουμε κυρίως λεμόνι και όχι ξύδι (λευκό, μηλόξυδο ή βαλσάμικο) στη
Πολλά από τα παρακάτω λαχανικά χαρίζουν τη γλυκιά τους γεύση έπειτα από την μαγειρική μεταποίηση τους, καθώς περιέχουν σημαντικά μετρήσιμες συγκεντρώσεις απλών σακχάρων, όπως η
1. Έχει την ίδια γεύση με το κακάο και γι αυτό μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές. 2. Το χαρούπι είναι εγχώριο προιόν (παράγεται