Search

Κατηγορία: Θρεπτικά συστατικά

μαρούλι

3 διατροφικές πληροφορίες για το Μαρούλι που ίσως δεν γνωρίζατε!

Σε 1 μέτριο κεφάλι μαρουλιού (540γρ. από ποικιλίες iceberg-romaine) θα βρούμε: . 100mg αφομοιώσιμου Ασβεστίου. Το μαρούλι αποτελεί μια σημαντικά αξιοποιήσιμη πηγή Ασβεστίου για τον

Περισσότερα
Ιώδιο

Το Ιώδιο στη διατροφή μας. Δείτε 8 φυτικές /χορτοφαγικές πηγές!

Το Ιώδιο ανήκει στην κατηγορία των ιχνοστοιχείων, μικροστοιχεία τα οποία το σώμα μας απαιτεί σε σχετικά μικρές ποσότητες (ίχνη), ωστόσο η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα

Περισσότερα
66861497 10220740278803936 7813512982872195072 n

Ο ρόλος των φρέσκων χυμών λαχανικών στην αναιμία. Τι αναφέρουν οι πειραματικές μελέτες.

Τα χημικά φαρμακευτικά συμπληρώματα Σιδήρου μπορεί να παρουσιάσουν σημαντικές παρενέργειες προάγοντας οξειδωτικές βλάβες στο σώμα, οδηγώντας σε σημαντικά προβλήματα υγείας όπως φλεγμονές, ηπατική νόσο και

Περισσότερα
60338937 10220202399837298 5810960455065141248 n

Το πανεπιστήμιο του Harvard συστήνει περιορισμό των γαλακτοκομικών προιόντων.

  Το πρόσφατο πιάτο υγιεινής διατροφής το οποίο δημιουργήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, προτείνει τη μείωση των γαλακτοκομικών

Περισσότερα
47249473 10218846515101027 1857202137201639424 o

Ο ρόλος του αγελαδινού γάλακτος στην εμφάνιση αναιμίας σε βρέφη και νήπια.

Σε συστηματική και μεταναλυτική έρευνα (ανάλυση 23 ερευνών) που εξέτασε την επίδραση του ζωικού γάλακτος (αγελαδινού) στην εμφάνιση ανεπάρκειας Σιδήρου σε βρέφη και νεογνά ηλικίας

Περισσότερα
67233427 10220707066933660 4174890846606327808 n

Γιατί να καταναλώνουμε κυρίως κόκκινη πιπεριά (φλωρίνης) από ότι πράσινη;🌶

  Η κόκκινη πιπεριά περιέχει: 11 φορές υψηλότερη συγκέντρωση σε β-καροτένιο (προ-Βιταμίνη Α) από ότι η πράσινη πιπεριά(1,2,3). 127mg βιταμίνης C στα 100γρ. σε σύγκριση

Περισσότερα
104090578 115875023497580 591679089828962914 n

Λεμόνι ή ξύδι στη σαλάτα;

Aν και όλες οι μορφές παραγόμενου ξυδιού δεν είναι ίδιες, ας δούμε γιατί να προσθέτουμε κυρίως λεμόνι και όχι ξύδι (λευκό, μηλόξυδο ή βαλσάμικο) στη

Περισσότερα
74214472 10221936667872915 4861549275630272512 n

Γιατί μερικά λαχανικά γλυκίζουν κατα το μαγείρεμα;

Πολλά από τα παρακάτω λαχανικά χαρίζουν τη γλυκιά τους γεύση έπειτα από την μαγειρική μεταποίηση τους, καθώς περιέχουν σημαντικά μετρήσιμες συγκεντρώσεις απλών σακχάρων, όπως η

Περισσότερα
el
Κύλιση στην κορυφή