Πίτες για σουβλάκια κετο με αλεύρι αμυγδάλου και λιναρόσπορο
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το blog της Ειρήνης ketofoodmagic!
Συστατικά για τις πίτες:
70γρ Αλεύρι αμυγδάλου
30γρ Αλεύρι ξανθού ή καφέ λιναρόσπορου
50γρ Αλεύρι καρύδας
25γρ Ψύλλιο (τριμμένο)
1 κ.γλ. Μπέικιν
1/2 κ.γλ. Αλάτι
2 ολόκληρα αυγά
Εκτέλεση
• Ζυγίζουμε τα στερεά υλικά
• Αν έχουμε πάρει λιναρόσπορο σε σπόρους, τον τρίβουμε καλά σε μύλο, όπως αυτός που αλέθει καφέ
• Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη
• Σε μεγαλύτερο δοχείο χτυπάμε με αυγοδάρτη το αυγό με τα ασπράδια να αφρατέψουν ελαφρά
• Προσθέτουμε το τυρί κρέμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε να ενωθούν
• Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα
• Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά
• Φτιάχνουμε 8 πίτες (περίπου 90 γραμμαρίων η καθεμία)
• Ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε αντικολλητικά χαρτιά (αν χρειάζεται πασπαλίζουμε με αλεύρι μπαμπού)
• Με ένα καπάκι μετρίου μεγέθους, χαράζουμε την ανοιγμένη ζύμη ώστε να έχουμε μια στρογγυλή πίτα (αν θέλουμε πιο όμορφο σχήμα)
• Τηγανίζουμε τις πίτες σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία γιατί καίγονται γρήγορα
• Τις γυρίζουμε ανά διαστήματα
• Χρειάζονται περίπου 5 λεπτά ψήσιμο
• Ετοιμάζουμε τα υλικά που θέλουμε για να γεμίσουμε τις πίτες μας
• Εγώ συνήθως βάζω σπιτικό χοιρινό γύρο*, τζατζίκι που φτιάχνω στο λεπτό από τυρί κρέμα με μαγιονέζα και σκόρδο σε σκόνη, λίγο κρεμμύδι, ντομάτα, και πάπρικα
Τυλίγουμε τις πίτες μας και απολαμβάνουμε
Macros για 1 πίτα:
Πρωτεΐνη: 8,5 γρ.
Υδατάνθρακες (net): 2,9 γρ.
Λίπος: 16 γρ.
Ενέργεια: 214 Kcal