Τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτού του παγωτού είναι ότι παρά τα λίγα υλικά του είναι ιδιαίτερα κρεμώδες, γευστικό και οικονομικό, ενώ δε περιέχει καθόλου ζάχαρη, σιρόπια, αυγά, γάλα ή λιπαρά, παρά μόνο ολόκληρα φρούτα αλεσμένα στο μπλέντερ.
Ως αποτέλεσμα, εκτός των σακχάρων των φρούτων που προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια στο σώμα, παρέχονται και όλες οι βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για τα οποία είναι ιδιαίτερα φημισμένα τα φρούτα!
Υλικά για 2 μερίδες:
– 2-3 μέτριες και ώριμες μπανάνες. (Προσοχή να είναι ώριμες αλλιώς θα είναι άγευστο).
– 20-30γρ. βιολογικές σταφίδες μουλιασμένες για 10 λεπτά, ώστε να χτυπηθούν πιο έυκολα στο μπλέντερ.
– Προαιρετικά: 50ml από σπιτικό ρόφημα αμυγδάλου ή καρύδας (μη αραιωμένο), ή βιολογική κρέμα καρύδας ή αμυγδάλου εμπορίου.
Διαδικασία:
– Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.
– Έπειτα, περιμένουμε 2-3 λεπτά να ξεπαγώσουν λίγο και τις χτυπάμε στο μίξερ-μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σερβίρουμε αμέσως!