Search
Search
Close this search box.

Εύκολο, Κρεμώδες σορμπέ φράουλας χωρίς ζάχαρη (συνταγή κέτο)!

σορμπέ φράουλας

Περιεχόμενα:

Facebook
Twitter
Pinterest

3 υλικά είναι ότι χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το σορμπέ φράουλας μέσα σε λίγα λεπτά!

Αγόρασα βιολογικές κατεψυγμένες φράουλες, γλυκαντικό σε σκόνη, χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι για να δώσει ένταση και γεύση.

Χτυπάμε τα υλικά με λίγο νερό και είναι έτοιμο!

Εϊναι μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για την καλοκαιρινή περίοδο.

  • Υγιεινό θρεπτικό γλυκό
  • Χωρίς γλουτένη και λακτόζη
  • Χωρίς ζάχαρη
  • Κατάλληλο για Διαβητικούς
  • Με χαμηλές θερμίδες ανά μερίδα

Εύκολο, Κρεμώδες σορμπέ φράουλας σε λίγα λεπτά (εύκολο παγωτό)!

Recipe by Savvas TsanasidisCourse: RecipiesCuisine: ΓλυκάDifficulty: Εύκολο, Για αρχάριους
Μερίδες

4

Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας

30

minutes
Χρόνος κατάψυξης

4

hours 
Θερμίδες ανα 1/2 κούπα

45

kcal

Αυτό το σορμπέ φράουλας 3 συστατικών είναι η τέλεια σπιτική απόλαυση για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.
Είναι δροσιστικό, υγιεινό, vegan και χωρίς γλουτένη. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε με μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας και δεν απαιτείται παγωτομηχανή!

Συστατικά

  • 350γρ. φράουλες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 2 κ.σούπας γλυκαντικό όπως στέβια, ή monk fruit

Διαδικασία παρασκευής

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 1 λεπτό.
  • Στραγγίστε το μείγμα του σορμπέ μέσω ενός διχτυωτού φίλτρου για να αφαιρέσετε τυχόν σπόρους και σβώλους.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε ένα ταψί και καλύψτε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη.
  • Παγώνουμε για 4 ώρες.
  • Βγάζετε το σορμπέ από την κατάψυξη και το χτυπάτε μέχρι να πάρει μια λασπώδη υφή.
    Σκεπάζουμε και επιστρέφουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να δέσει πλήρως, περίπου 4 ώρες ακόμα.
  • Σερβίρετε αμέσως.

Σημειώσεις

  • Εάν το σορμπέ είναι πολύ σκληρό για να αφαιρεθεί (αν το αποθηκεύσατε πολύ στην κατάψυξη), αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά για να μαλακώσει πριν το σερβίρετε.
  • Μπορεί να γίνει και με άλλα μούρα, όπως βατόμουρα, μπλέ μούρα, μύρτιλα κ.α.
  • Για ένα πιο κρεμώδες σορμπέ μπορούμε να προσθέσουμε 1 κούπα γάλα καρύδας ή κρέμα γαλακτος
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέντα και ξύσμα από λεμόνι για μια ιδιαίτερη γεύση.

Savvas Tsanasidis

Κλινικός Διαιτολόγος MSc

👨‍💼 Μαζί θα πετύχουμε ιδανικότερη διαχείριση βάρους, στοχεύοντας στη βέλτιστη μεταβολική και ορμονική λειτουργία.

LearnNutrition

Recipies
My favorites

Leave a Comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Services

Discover our service offering

Diet intervention for individuals who can't exercise.

Focus on diets low-calorie high-protein diets with intermittent fasting regimens.

Focus on diets low in carbohydrates and gut health improvement.

en_US
Scroll to Top