Αυτό το κέικ μπανάνας σοκολάτας είναι το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Είναι γεμάτο άρωμα, πλούσιο, τρυφερό και πλήρως γευστικό!
Το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτό το κέικ μπανάνα-σοκολάτα περιέχει μόνο δύο συστατικά!
Η συνταγή είναι vegan (χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά), χωρίς σιτηρά (χωρίς γλουτένη), χωρίς σόγια, χωρίς ξηρούς καρπούς και χωρίς ζάχαρη.
- Χωρίς φούρνο και μίξερ
- Πολύ γρήγορο και εύκολο στην ετοιμασία
- Μόνο με 2 υλικά
- Χωρίς ζάχαρη
- Νηστίσιμο
- Vegan
- Χωρίς γλουτένη
Σοκολάτα: Το είδος της σοκολάτας που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.
Αν σας αρέσουν τα γλυκά επιδόρπια, χρησιμοποιήστε ημίγλυκη σοκολάτα. Αν προτιμάτε λιγότερο γλυκά επιδόρπια, επιλέξτε μια μαύρη σοκολάτα.
Συνήθως χρησιμοποιούμε 70% σοκολάτα, ή έναν συνδυασμό 70% και 85% μαύρης σοκολάτας.
Μπανάνες: Μπορούμε να φτιάξουμε αυτή η συνταγή με ώριμες, ή πολύ ώριμες μπανάνες.
Οι πλήρως ώριμες μπανάνες είναι ευχάριστα γλυκές με μια χαρακτηριστική φρουτώδη γεύση.
Εύκολο κέικ μπανάνα με 2 υλικά (μπανάνα και σοκολάτα, νηστίσιμο)
Recipe by Savvas TsanasidisCourse: RecipiesCuisine: Γλυκά, ΕύκολαDifficulty: Αρχάριοι12
Φέτες κείκ20
minutes1
hour57
minutes228
kcalΕυκολο μπανανοκέικ με μόνο 2 υλικά!
Ingredients:
2 κούπες σοκολάτα τριμμένη (70%, ή περισσότερο)
3 μέτριες ώριμες μπανάνες
Διαδικασία παρασκευής
- Λιώστε τη σοκολάτα. Προσθέστε τη σοκολάτα στο ανοξείδωτο μπολ που έχετε τοποθετήσει πάνω από την κατσαρόλα και λιώστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει τελείως λεία.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τις μπανάνες σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το μείγμα διαφορετικά το μείγμα θα γίνει πολύ ρευστό. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να λιώσετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, να ρίξετε τη λιωμένη σοκολάτα και να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα πρέπει να καταλήξετε με ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί 15 εκ. και απλώστε το ομοιόμορφα.
- Μεταφέρετε το κέικ μπανάνας σοκολάτας στην κατάψυξη να σφίξει, για περίπου 2 ώρες. Όσο πιο παγωμένο είναι το κέικ, τόσο πιο εύκολη και καθαρή θα είναι η αφαίρεση από το ταψί.
- Μόλις δέσει, αφαιρέστε το κέικ μπανάνας σοκολάτας από το ταψί.
Κόψτε το κέικ όταν είναι ακόμα μισοπαγωμένο για να πάρετε ωραίες και συμμετρικές φέτες και στη συνέχεια αποθηκεύστε τις μεμονωμένες φέτες στο ψυγείο για να είναι έτοιμες για κατανάλωση.
Σημειώσεις
- Το κέικ μπανάνας που έχει απομείνει διατηρείται καλά σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα. Για μακροχρόνια αποθήκευση, καταψύξτε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 μήνα.