Ψωμάκι για burger, ή σάντουιτς με τραγανή κόρα, ελαφριά και αεράτα στο εσωτερικό.
Δεν χαλάνε εύκολα λόγω απουσίας αυγών.
Ιδανικά για όσους:
- Ακολουθούν νηστεία
- Δεν επιθυμούν αυγά στις συνταγές ζύμης-ψωμιού
- Ακολουθούν μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες
- Ακολουθούν μια διατροφή χαμηλή σε διαιτητικές ισταμίνες, ή/και FODMAPs
- Έχουν δυσανεξία στην πρωτεΐνη της γλουτένης
- Εμφανίζουν Σακχαρώδη Διαβήτη, ή έχουν προβλήματα διαχείρισης σακχάρου αίματος
Στρογγυλά ψωμάκια κετο για σάντουιτς (keto buns, χωρίς αυγά)
Μερίδες
7
ΜερίδεςΧρόνος προετοιμασίας
20
minutesΧρόνος Μαγειρικής
30
minutesΘερμίδες ανα ψωμάκι
120
kcalΕύκολο ψωμάκι για burger, ή σάντουιτς με τραγανή κόρα με λιναρόσπορο και αλεύρι αμυγδάλου.
Συστατικά
- Στερεά υλικά:
120γρ. καφέ, ή ξανθό λιναρόσπορο
120γρ. αλεύρι αμυγδάλου (σε λεπτή σκόνη)
20γρ. (2 κουταλιές) ψύλλιο σε σκόνη
15γρ. (4 κ.γλυκού) baking powder
5γρ. (1 κ.γ.) αλάτι
- Υγρά υλικά
30ml (2 κ.σούπας) ελαιόλαδο
300ml ζεστό, ή βραστό νερό
30ml (2 κ.σούπας) μηλόξυδο
Διαδικασία παρασκευής
- Είναι σημαντικό να έχουν αλεστεί καλά ο λιναρόσπορος και η σκόνη ψύλλιου. Γι αυτό και τα βάζουμε σε ένα μύλο του καφέ και αλέθουμε μέχρι να είναι πολύ καλά αλεσμένα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
- Προσθέτουμε και τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη για λίγο να κρυώσει τόσο ώστε να πιάνετε με τα χέρια και την πλάθουμε για να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μερίδες (buns) των 80γρ. περίπου
- Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να έχουν μια μαλακή υφή στο άγγιγμα.
Σημειώσεις
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε σπόρους, όπως σπόρους σουσαμιού στην κορυφή των buns, αφού πρώτα τα βρέξουμε με λίγο νερό και τα προσθέσουμε πριν το ψήσιμο.
- Αντέχουν για 2 εβδομάδες στο ψυγείο.
- Μπορούν να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ήμερες.
- Χωρίς αυγά και γαλακτοκομικά (Vegan)
- Υψηλά σε φυτική ίνα