
Why are we what we eat?
Η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της υγείας και τα τελευταία χρόνια γίνεται αντιληπτό το πως διάφορα βιοχημικά συστατικά που υπάρχουν στα
Η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της υγείας και τα τελευταία χρόνια γίνεται αντιληπτό το πως διάφορα βιοχημικά συστατικά που υπάρχουν στα
Παρότι τα περισσότερα φρούτα είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε εύκολα απορροφήσιμες υδατοδιαλυτές βιταμίνες (όπως η βιταμίνη C του πορτοκαλιού και το
Γενικώς, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η κατανάλωση ενός ολόκληρου τροφίμου μπορεί να μας προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη, από ότι αν εστιάσουμε στην απλή πρόσληψη
Σε 1 μέτριο κεφάλι μαρουλιού (540γρ. από ποικιλίες iceberg-romaine) θα βρούμε: . 100mg αφομοιώσιμου Ασβεστίου. Το μαρούλι αποτελεί μια σημαντικά αξιοποιήσιμη πηγή Ασβεστίου για τον
Το Ιώδιο ανήκει στην κατηγορία των ιχνοστοιχείων, μικροστοιχεία τα οποία το σώμα μας απαιτεί σε σχετικά μικρές ποσότητες (ίχνη), ωστόσο η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα
1. It has not undergone heat treatment (pasteurization), as is the case with all commercial animal milk. 2. It does not contain any hormones
Chemical iron supplements can have significant side effects by promoting oxidative damage to the body.
A recent healthy eating dish created by nutritionists at Harvard University's School of Public Health suggests reducing dairy
In a systematic and meta-analytical study (analysis of 23 studies) that examined the effect of animal milk (cow's) on the occurrence of Iron deficiency in infants and newborns
- 11 times more β-carotene (provitamin A) than green pepper (1,2,3).
Although all types of vinegar products are not the same, let's examine why we should preferably add lemon to our salads rather than vinegar (white, apple cider vinegar, or balsamic):
Many of the following vegetables give off their sweet taste after cooking, as they contain significantly measurable concentrations of simple sugars, such as