Search
Search
Close this search box.

Γιατί να καταναλώνουμε κυρίως κόκκινη πιπεριά (φλωρίνης) από ότι πράσινη;🌶

Περιεχόμενα:

Facebook
Twitter
Pinterest

 

Η κόκκινη πιπεριά περιέχει:
1️⃣11 φορές υψηλότερη συγκέντρωση σε β-καροτένιο (προ-Βιταμίνη Α) από ότι η πράσινη πιπεριά(1,2,3).

2️⃣127mg βιταμίνης C στα 100γρ. σε σύγκριση με 74mg στην πράσινη πιπεριά(2).

3️⃣Μεγαλύτερη συγκέντρωση σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η πυριδοξίνη (Β6) και ριβοφλαβίνη (Β2) (2).

4️⃣Μεγαλύτερη συγκέντρωση συνολικά σε φαινολικά αντιοξειδωτικά στοιχεία.
– Σε ερευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science το 2017 η οποία σύγκρινε τα επίπεδα αντιοξειδωτικών διαφόρων χρωμάτων και τύπων πιπεριάς , βρέθηκε ότι η κόκκινη πιπεριά περιείχε τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε β καροτένια(5.4 μg/g), σε καψανθίνη (8.0 μg/g), κουερσετίνη (φλαβονοειδή) (34.0 μg/g) και λουτεολίνη (11.0 μg/g)(3).
– Αντιθέτως, η πράσινη πιπεριά περιείχε το χαμηλότερο ποσοστό λουτεολίνης ενώ η καψανθίνη ήταν μη ανιχνεύσιμη σε αυτήν.

Πηγές:
1) https://web.archive.org/…/DNPA/5ADay/month/bell_pepper.htm
2) https://cronometer.com
3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17995862

Σάββας Τσανασίδης

Κλινικός Διαιτολόγος MSc

👨‍💼 Μαζί θα πετύχουμε ιδανικότερη διαχείριση βάρους, στοχεύοντας στη βέλτιστη μεταβολική και ορμονική λειτουργία.

LearnNutrition

Συνταγές
Τα αγαπημένα μου

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υπηρεσίες

Βρείτε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας

Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού Σώματος (RMR testing) με χρήση Fitmate.

Συνδυασμός φυσικής άσκησης με εξατομικευμένη διατροφική παρέμβαση.

Στόχος η ορμονική ισορροπία μέσω της διατροφικής παρέμβασης.

Διατροφικές παρεμβάσεις σε άτομα που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε άσκηση.

Εστίαση σε διατροφές χαμηλών θερμίδων και υψηλής πρωτεΐνης με συνδυασμό διαλείπουσας νηστείας.

Εστίαση σε διατροφές χαμηλών υδατανθράκων και ενίσχυση της εντερικής υγείας.

el
Scroll to Top