Η κόκκινη πιπεριά περιέχει:
11 φορές υψηλότερη συγκέντρωση σε β-καροτένιο (προ-Βιταμίνη Α) από ότι η πράσινη πιπεριά(1,2,3).
127mg βιταμίνης C στα 100γρ. σε σύγκριση με 74mg στην πράσινη πιπεριά(2).
Μεγαλύτερη συγκέντρωση σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η πυριδοξίνη (Β6) και ριβοφλαβίνη (Β2) (2).
Μεγαλύτερη συγκέντρωση συνολικά σε φαινολικά αντιοξειδωτικά στοιχεία.
– Σε ερευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science το 2017 η οποία σύγκρινε τα επίπεδα αντιοξειδωτικών διαφόρων χρωμάτων και τύπων πιπεριάς , βρέθηκε ότι η κόκκινη πιπεριά περιείχε τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε β καροτένια(5.4 μg/g), σε καψανθίνη (8.0 μg/g), κουερσετίνη (φλαβονοειδή) (34.0 μg/g) και λουτεολίνη (11.0 μg/g)(3).
– Αντιθέτως, η πράσινη πιπεριά περιείχε το χαμηλότερο ποσοστό λουτεολίνης ενώ η καψανθίνη ήταν μη ανιχνεύσιμη σε αυτήν.
Πηγές:
1) https://web.archive.org/…/DNPA/5ADay/month/bell_pepper.htm
2) https://cronometer.com
3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17995862