Κέτο Μους Σοκολάτας με Vegan επιλογή!
Αφράτη, νόστιμη και γρήγορη μους σοκολάτας χαμηλών υδατανθράκων με κρέμα γαλακτος, ή κρέμα καρυδας, χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και αυγά, κατάλληλη για κετογονική διατροφή (keto), βίγκαν και για διαβητικούς!
Επιλογή γλυκαντικού για την vegan-κετο μους σοκολάτας
Χρησιμοποιήστε ένα κοκκώδες γλυκαντικό που έχει μέγεθος σαν τη ζάχαρη, το όποιο να διαλύεται εύκολα κατά την ανάμιξη.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στέβια, ή ερυθριτόλη, ή άλλο γλυκαντικό.
Η συνταγή μπορεί να μετατραπεί σε χορτοφαγική (βίγκαν) αλλάζοντας την κρέμα γάλακτος με κρέμα καρύδας και το τυρί κρέμα με κρέμα αμυγδάλου.
Προσαρμόστε τις ποσότητες σκόνης κακάο και γλυκαντικού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Είναι αρκετά χορταστικό και ετοιμάζεται εύκολα, χρησιμοποιώντας 5 υλικά, μέσα σε χρόνο μόλις 5 λεπτών!
Κέτο Μους Σοκολάτας με Vegan επιλογή!
Cuisine: Κέτο ΓλυκάDifficulty: Αρχάριοι3
Μερίδες5
minutes303
kcal3γρ.
Υλικά για την μους σοκολάτας:
150 ml Κρέμα γάλακτος (βιολογική), ή κρέμα καρύδας (Vegan)
150 γρ. Τυρί κρέμα ή κρέμα αμυγδάλου
2 – 3 κ. γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
30 γρ. Μίγμα ερυθριτόλης- στέβιας, ή άλλο φυσικό γλυκαντικό
1 κ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
Διαδικασία παρασκευής
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γλυκαντικό μέχρι να δέσει ελαφρώς σχηματίζοντας απαλές κορυφές.
- Προσθέτουμε το κακάο και το τυρί κρέμα/κρέμα αμυγδάλου.
- Χτυπάμε με το μίξερ για λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε σε 3 μικρά γυάλινα μπολάκια σερβιρίσματος και διακοσμούμε πασπαλίζοντας με λίγο κακάο.
Σημειώσεις
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα και μούρα, η αποξηραμένες φράουλες!
- Η μους διατηρείται στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες
Μακροθρεπτικα στοιχεία για 1 μερίδα μους σοκολάτας:
- Πρωτεΐνη: 4,6 γρ.
- Υδατάνθρακες (net): 3 γρ.
- Λίπος: 30,6 γρ.
- Ενέργεια: 303 Kcal