Κετο παγωτό ξυλάκι σοκολάτα (Vegan, χωρίς ζάχαρη)
Εύκολη γλυκιά συνταγή παγωτό ξυλάκι σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους με κακάο, γάλα καρύδας και γλυκαντικό!
Ιδανικό για:
- Διαβητικούς
- Άτομα με δυσανεξία ή αλλεργία στη λακτόζη ή στις πρωτεΐνες των γαλακτοκομικών
- Διατροφή χαμηλή σε fodmaps
- Χορτοφαγική-Vegan διατροφή
Κετο παγωτό ξυλάκι με γάλα καρύδας και σοκολάτα!
Recipe by Σάββας ΤσανασίδηςCuisine: Κέτο-ΓλυκάΜερίδες
4
ΜερίδεςΧρόνος προετοιμασίας
5
minutesΘερμίδες
120
kcalYδατάνθρακες (net)
3
γρΣυστατικά
400 γραμμάρια γάλα καρύδας
4 κ.σ. γλυκαντικό (μίγμα ερυθριτόλης- στέβιας ή άλλο φυσικό γλυκαντικό)
2 κ.σ. κακάο
1/4 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία παρασκευής
- Βάζετε το γλυκαντικό σε ένα ηλεκτρικό μύλο και το κάνετε πούδρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα καρύδας, το κακάο, το γλυκαντικό σε πούδρα και το αλάτι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να μαγειρευτεί το κακάο.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε πλαστικές θήκες για παγωτό ξυλάκι ή σε θήκες για παγάκια και καταψύξτε τα. Μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για 3 μήνες.
Σημειώσεις
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στέβια, ή ερυθριτόλη, ή άλλο γλυκαντικό.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα και μούρα, η φράουλες στο μείγμα!