1. Δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία (παστερίωση), όπως συμβαίνει με όλα τα ζωικά γάλατα του εμπορίου.
2. Δεν περιέχει ορμόνες και ίχνη αντιβιοτικών.
Εκτός των τεχνητών αυξητικών ορμονών που μπορεί να χρησιμοποιούνται για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος των ζώων (σωματοτροπίνη r-BST), το ζωικό γάλα περιέχει και φυσικές ορμόνες (οιστρογόνα, αυξητική ορμόνη), οι οποίες παράγονται από το ίδιο το ζώο και μέσω αφομοίωσης τους ενδέχεται να διαταράσσουν τη δική μας ορμονική ισορροπία.
3. Δεν περιέχει λακτόζη.
Η δυσκολία στην πέψη της λακτόζης μπορεί να προκαλέσει διάφορα πεπτικά προβλήματα, όπως τυμπανισμό, φουσκώματα, κοιλιακό πόνο και διάρροια.
4. Δεν περιέχει τρανς λιπαρά οξέα (τα στερεοποιημένα λιπαρά οξέα που βρίσκουμε σε μαργαρίνες, πατατάκια, κείκ εμπορίου κ.α.).
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, ζωικά προιόντα όπως τα πλήρη γαλακτοκομικά, το κόκκινο κρέας και κατα βάση τα λιπαρά μέρη των ζώων περιέχουν εκ φύσεως τρανς λιπαρά οξέα σε μικρές ποσότητες στη δομή τους. Συγκεκριμένα, στο αγελαδινό γάλα η συγκέντρωση τους ανέρχεται περίπου στο 2,7%.
Μια αναφορά ίσως θα πρέπει να γίνεται και σε αυτά τα προιόντα όταν μιλούμε για μείωση των τρανς λιπαρών οξέων στη διατροφή μας.
5. Είναι πιο εύπεπτο χωρίς να επιβαρύνει ιδιαίτερα την πεπτική λειτουργία.
6. Η πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος ένα απο τα πιο κοινά αλλεργιογόνα σε βρεφη και νεογνά.
7. Σύμφωνα με αναφορά του πανεπιστημίου του Harvard, τα γαλακτοκομικά προιόντα έχουν συνδεθεί με κινδυνο εμφανισης καρκίνου του προστατη και των ωοθηκών.
Το ρόφημα αμυγδάλου ετοιμάζεται εύκολα στο σπίτι, ή μπορεί να βρεθεί σε βιολογικά, ή σούπερ μάρκετ (επιλέγουμε προιόντα χωρίς προστιθέμενα ζάχαρα και πυκνωτικές ουσίες).
Τρανς λιπαρά οξέα στα ζωικά προιόντα (Αμερικάνική Ένωση Καρδιολογίας).
https://www.heart.org/…/health…/eat-smart/fats/trans-fat
Το αγελαδινό γάλα περιέχει τρανς λιπαρά οξέα σε συγκέντρωση περίπου 2,7%.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2596709/
Η παρουσία φυσικών οιστρογόνων στο γάλα και ο κίνδυνος για εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4524299/
Αναφορά του πανεπιστημίου Harvard για τα γαλακτοκομικά.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220202399797297&set=pb.1446085151.-2207520000.1568709277.&type=3&theater