Αλήθεια γνωρίζουμε τα διάφορα συστατικά που περιέχει μια νουτέλα εμπορίου;
– Επεξεργασμένη, ραφιναρισμένη ζάχαρη (στα 37γρ. προιόντος, τα 21γρ είναι ζάχαρη!).
– Κακής ποιότητας επεργαμένο και οξειδωμένο φοινικέλαιο (πιθανό
καρκινογόνο https://www.protothema.gr/ugeia/article/644633/salos-me-ti-
nutella-periehei-karkinogona-sustatika/).
– Λεκιθίνη σόγιας (απο σόγια γενετικά τροποιημένη).
– Όξινο γλουταμινικό νάτριο (εθιστικό του κεντρικού νευρικού συτήματος).
– Βανιλλίνη (χημικό πρόσθετο για ενίσχυση γεύσης).
– Αποβουτυρωμένο γάλα (απο ζώα που τρέφοντα με γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα).
Γιατί να μην επιλέξουμε λοιπόν μια υγιεινότερη εκδοχή, για το καλό και την υγεία των παιδιών μας!
Συνταγή 5 λεπτών:
80γρ. φουντούκια
50γρ. κάσιους
30γρ. κακάο
10ml. βανίλια
200ml γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
1 χουρμά για γλυκάδα ή 1 κ.σ. μέλι
Διαδικασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρεμώδη (2 λεπτά)!
Συνταγή απο:
https://thedorkyfrench.com/…/raw-vegan-nutella-plant…/