Η Σπιτική Nutella που Θα Λατρέψετε
Ποιος δεν αγαπά τη Nutella;
Ωστόσο, η σπιτική εκδοχή της δεν έχει μόνο την ίδια σοκολατένια και βελούδινη υφή, αλλά υπερέχει της αυθεντικής Ferrero! Επιπλέον, είναι vegan, χωρίς γλουτένη, σόγια και ζάχαρη.
Ας δούμε πώς μπορείτε να τη φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα!
Συστατικά
Για να δημιουργήσετε τη δική σας σπιτική Nutella, θα χρειαστείτε τα παρακάτω:
- 2 φλιτζάνια (270 γρ.) φουντούκια
- 1/2 φλιτζάνι (68,5 γρ.) κάσιους
- 1/2 φλιτζάνι (96 γρ.) ζάχαρη καρύδας σε σκόνη
- 1/4 φλιτζάνι (27 γρ.) κακάο σε σκόνη
- 3 κουταλιές της σούπας (45 ml) λάδι καρύδας
- Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι (60 ml) λιωμένη μαύρη σοκολάτα (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού (2,5 γρ.) λεκιθίνη ηλίανθου (προαιρετικά)
Οδηγίες Παρασκευής
- Προθέρμανση Φούρνου
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 177°C.
- Ψήσιμο Φουντουκιών
- Απλώστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10-12 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν οι φλούδες τους. Ανακινήστε το ταψί στα μισά του χρόνου.
- Αφαίρεση Φλούδας
- Μεταφέρετε τα ζεστά φουντούκια σε μια καθαρή πετσέτα και τρίψτε τα για να αφαιρέσετε τις φλούδες.
- Ανάμειξη
- Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, προσθέστε τα φουντούκια, τα κάσιους και το λάδι καρύδας. Αναμείξτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Προσθήκη Υπολοίπων Υλικών
- Προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας σε σκόνη, το κακάο και το αλάτι. Συνεχίστε την ανάμειξη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλετε πιο γλυκιά και λεία υφή, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τη λεκιθίνη ηλίανθου.
- Αποθήκευση
- Μεταφέρετε τη Nutella σε αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε τη στο ψυγείο για έως και 1 μήνα.
Συμβουλές για Τέλειο Αποτέλεσμα
- Γλυκαντικό: Χρησιμοποιήστε ζάχαρη καρύδας σε σκόνη για καλύτερη υφή. Αποφύγετε τα υγρά γλυκαντικά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν πήξιμο του μείγματος.
- Λάδι Καρύδας: Προσθέτει πλούσια υφή και βοηθά στη σταθεροποίηση της Nutella.
Χρήσεις και Απολαύσεις
Η σπιτική σας Nutella είναι τέλεια για:
- Φρυγανιές
- Κρέπες
- Γέμιση σε γλυκά
Φτιάξτε τη δική σας Nutella και απολαύστε την χωρίς ενοχές!