Search
Search
Close this search box.

6 διατροφικοί λόγοι για να αντικαταστήσουμε τη σκόνη κακάο με χαρουπόσκονη.

Περιεχόμενα:

Facebook
Twitter
Pinterest

1. Έχει την ίδια γεύση με το κακάο και γι αυτό μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές.

2. Το χαρούπι είναι εγχώριο προιόν (παράγεται ευρέως στην Κρήτη), ενώ το κακάο αποτελεί ένα εισαγώμενο προιόν.

3. Το κακάο περιέχει την τοξική καφείνη (η οποία εκτός των άλλων μειώνει και την απορρόφηση Σιδήρου-Ψευδαργύρου), ενώ το χαρούπι δεν περιέχει αυτό το συστατικό.

4. Είναι αυξημένο σε Ασβέστιο και δεν περιέχει οξαλικά οξέα όπως το κακάο, τα οποία επηρεάζουν ως ένα βαθμό την απορρόφηση του μετάλλου αυτού.

5. Περιέχει Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, είναι πλούσιο σε Σίδηρο, Μαγνήσιο, Χαλκό, Σελήνιο, Κάλιο, και Ψευδάργυρο.

6. Η σκόνη χαρουπιού είναι χαμηλότερη σε λίπος και σε θερμίδες σε σχέση με την σκόνη κακάο.

Σάββας Τσανασίδης

Κλινικός Διαιτολόγος MSc

👨‍💼 Μαζί θα πετύχουμε ιδανικότερη διαχείριση βάρους, στοχεύοντας στη βέλτιστη μεταβολική και ορμονική λειτουργία.

LearnNutrition

Συνταγές
Τα αγαπημένα μου

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υπηρεσίες

Βρείτε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας

Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού Σώματος (RMR testing) με χρήση Fitmate.

Συνδυασμός φυσικής άσκησης με εξατομικευμένη διατροφική παρέμβαση.

Στόχος η ορμονική ισορροπία μέσω της διατροφικής παρέμβασης.

Διατροφικές παρεμβάσεις σε άτομα που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε άσκηση.

Εστίαση σε διατροφές χαμηλών θερμίδων και υψηλής πρωτεΐνης με συνδυασμό διαλείπουσας νηστείας.

Εστίαση σε διατροφές χαμηλών υδατανθράκων και ενίσχυση της εντερικής υγείας.

el
Scroll to Top