🍴Συστατικά:
– 1 κούπα κινόα.
– ½ κούπα νερό.
– Λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, καπνιστή πάπρικα.
1️⃣ Αρχικά μουλιάζουμε την κινόα τουλάχιστον για 8 ώρες σε νερό, ώστε να είναι εύκολα διαχειρίσιμη.
2️⃣ Αφού τη στραγγίσουμε και την ξεπλένουμε, την χτυπάμε για λίγο σε μίξερ/μπλέντερ μαζί με το νερό και τα μπαχαρικά, εως ότου έχουμε ένα λείο και ελαφρώς πηκτό μείγμα (όπως αυτό μιας κρέπας).
3️⃣ Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι, ή αντικολλητικό, απλώνουμε με μια σπάτουλα και τοποθετούμε σε φούρνο στους 200οC το πολύ για 10 λεπτά, ή διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποξηραντή.
✅ Μπορεί να συνοδεύσει μια σαλάτα εποχής έναντι ψωμιού.
✅ Μπορεί να τυλιχθεί μαζί με μαριναρισμένα, ή ψητά μανιτάρια πλευρώτους (“τύπου γύρος”), με ντομάτα, κρεμμύδι και μουστάρδα.
✅ Χρησιμοποιείται και ως βάση για μια πίτσα.
✅ Χωρίς γλουτένη, ή χρήση μαγιάς.
🔸Δείτε την διαδικασία και σε βίντεο:
https://www.youtube.com/